Onkruid is een bekend probleem voor iedere tuinbezitter. Het heeft weinig nodig om op te komen en het groeit altijd op plekken waar u het niet wilt hebben. Tussen de beplanting, maar ook in de voegen van paden, terrassen en parkeerplaatsen. Op kleine schaal zijn wieden en schoffelen misschien nog een oplossing.

Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat het gebruik van (chemische) onkruidbestrijdingsmiddelen door de wetgever steeds verder wordt ingeperkt. Zo mogen professionele gebruikers, waaronder ook hoveniersbedrijven, vanaf november 2017 helemaal geen chemische onkruidbestrijdingsmiddelen meer gebruiken.
Vanzelfsprekend werkt ons bedrijf in lijn met de laatste regelgeving. We bieden daarom verschillende alternatieven om ook uw onkruid het hoofd te kunnen bieden:

  • Branden
  • Door de verhitting barsten de cellen van de plant. Het groeipunt raakt beschadigd. Hergroei uit de wortel volgt. Door deze behandeling te herhalen wordt de wortel uitgeput en verdwijnt het onkruid. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de tuin vrij blijft van hardnekkig onkruid.

  • Koken
  • Tijdens dit proces word het onkruid als het ware ‘gekookt’ waardoor het groeipunt wordt beschadigd. Om het onkruid goed te bestrijden wordt dit meerdere malen herhaald, afhankelijk van de omstandigheden. Door uitputting van de wortel verdwijnt uiteindelijk het onkruid.

  • Borstelen
  • Door het borstelen wordt het bovenste deel van het onkruid verwijderd, zodat er geen dode plantenresten meer zichtbaar zijn op verhardingen. De wortels van het onkruid blijven wel in de grond zitten.

Wist u dat directe bestrijding van onkruid in het gazon niet altijd de oplossing is? (Overmatig) onkruid is vaak een teken dat het gazon niet genoeg of niet de juiste voeding krijgt. Door middel van bodemanalyse kunnen we bepalen welke voeding uw gazon nodig heeft.

SteWeGroen onkruidbestrijding